Almunda neemt meerderheidsbelang in ICE Interim

Nieuwe groeimotor in utility-sector

Almunda Professionals is verheugd te kunnen meedelen dat zij een belang heeft genomen van 70 procent in ICE Interim. ICE is een zakelijke dienstverlener en levert consultants aan de utility-sector. Met de overname van ICE voegt Almunda Professionals – naast zorgprofessionals en professionals voor de financiële sector – een derde sector aan haar activiteiten toe.

Bij ICE, dat in 2005 werd opgericht, werken ruim 70 professionals. De directie wordt gevoerd door oprichter Marcel van Staa. ICE verleent haar diensten aan een breed scala van klanten in de utility sector: landelijke netbeheerders, regionale netbeheerders, leveranciers, meetbedrijven en service providers. ICE is in Nederland en België actief. ICE behaalde in 2022 een bedrijfsresultaat van ruim 1 miljoen euro op een omzet van 7,6 miljoen euro. ICE verwacht voor 2023 wederom een gezonde groei van omzet en resultaat te kunnen realiseren.

De utility sector groeit en is volop in beweging. Zo zorgen de verduurzaming van de energievoorziening en de invoering van nieuwe regelgeving voor een toenemende vraag naar de professionals van ICE. Daarbij nemen de eisen die overheid en consumenten stellen aan transparantie en privacy van energieleveranciers toe. De energietransitie leidt tot een vergroting van klantenbasis van ICE en bij bestaande klanten stijgt de behoefte aan ondersteunende professionals.

Overname draagt direct bij

Almunda Professionals verwerft in deze transactie 70 procent van de aandelen ICE van Value8, dat het belang vorig jaar heeft verworven. Almunda Professionals heeft in oktober 2022 al de intentie uitgesproken het belang over te willen nemen. Almunda Professionals is verheugd dat de transactie nu is afgerond. De overnameprijs bedraagt 1,6 miljoen euro, waarvan de helft in aandelen A Almunda Professionals wordt betaald. Deze aandelen zijn niet beursgenoteerd. De emissie van de aandelen A geschiedt tegen een koers van 1,20 per aandeel ex-dividend, hetgeen correspondeert met 1,26 euro per aandeel cum dividend. Het aantal uitstaande aandelen zal daardoor stijgen met 666.667 stuks. Van de overnameprijs heeft 0,2 miljoen euro betrekking op rentekosten en kosten die verband houden met de oorspronkelijke verwerving.

Almunda Professionals verwacht dat de overname van ICE positief zal bijdragen aan de winst per aandeel en de verdere groei van Almunda Professionals.

Almunda Professionals N.V.